s
f
y

Önéletrajz

Popper PétrGyőrben születtem, itt jártam iskolába, és itt kezdtem zenei pályámat is. A zeneiskolában népdal énekesként kezdtem, de énekeltem az iskola kiváló énekkarában is. Sok éves zongora tanulmányaim után kerültem 1981-ben a Citrom együttesbe billentyűsként, ahol Boros Csabával és öccsével Boros Péterrel valamint Dávid Zoltánnal és Szatai Gáborral játszhattam. Ezalatt a néhány év alatt sok-sok koncerttel és élménnyel lettem gazdagabb. 1986-ig létezett a zenekar, amikor Budapestre költöztünk és megalapítottuk a Kanguru zenekart, Szigeti Ferenccel és Dobi Sanyival. Fél év próbálás után engem elcsaltak az akkor alakuló Step együttesbe nagy örömömre.

 

Step együttesA Steppel 3 év alatt 3 lemezt készítettünk és mindegyik albumból közel 100.000 db fogyott. Számtalan koncert után 1990 elején, Flipper Öcsi távozása után felbomlottunk. Különböző lemezeken dolgoztam, mint szerző, hangszerelő. Kipróbáltam magam a reklámzene területén és hamarosan megalakult az Oké együttes Hrutka Robival. Vele két lemezt készítettünk 1991-és 1996 között, közös turnén vettünk részt Vincze Lillával. Egyéb elfoglaltságaink miatt a zenekar működését felfüggesztettük 1996-ban. Szóló lemezemmel és reklám cégemmel egyszerre próbáltam foglalatoskodni, de a cég egyre jobban lefoglalt.

  

Popper Péter1997-ben megjelent első szólólemezem Úton címmel és elindultam a Juventus Pop-Rock fesztiválon is, ahol elnyertem a legjobb zeneszerzőnek járó díjat a Vígasz című dallal ás második helyezést értem el! Szerencsét próbáltam a '97-es Euróvíziós fesztiválon és írtam néhány meditációs zenét is. 2005-ben a Megasztár dalszerző versenyét nyertem meg a „Hinned kell” c dallal.  2007 őszén elindultak a Dalok gyertyafénynél élő estek, zongora és ének, tömény líra és romantika, ebből aztán lemez is született ezzel a címmel. Ezen dalok közt hallható a Végtelen c. dal, amelyet Széles Izával énekeltem. A Végelen c. dal a 9 és fél randi c. magyar film egyik betétdala volt.

Széles Iza Popper Péter

2009-ben Keresztes Ildikóval is elindult egy közös est. Két hang egy zongora. Ildikóval saját dalait illetve feldolgozásokat, duetteket énekeltünk. 2010-ben a Vigyen a szél c. szólólemezem megjelenése után indultak a koncertek Popper Peti és barátai zenekarral. 2012-ben az újjá alakult Keresztes Ildikó Band-ben is szerepet kaptam, mint billentyűs.  Ennek az időszaknak 2014-ben lett vége.

 

 

Keresztes Ildikó Band

2014-ben megalakult a Pál Dénes Zenekar, ahol szintén billentyűsként játszhattam Lőrincz Viktorral, Kozma Tamással és Borbély Zsolttal. 2014 őszén saját esttel kezdtem el fellépéseket vállalni piano bárokban és rendezvényeken, Piano & Voice címmel ahol saját dalok mellett ismert slágereket is megszólaltatok. 2015 őszén újjáalakult a Step együttes, ahol Fehér Attilával. Zsoldos Dedyvel, Kató Zolival, és Honyecz Ferivel kicsit újragondoltuk az egykori Step dalokat és koncertezni kezdtünk. 2016-ban Tabáni István lemezének címadóalát írhattam meg Szerelem várj címmel!

2017 májusában jelent meg Adj még egy új esélyt c. dalom, melyet Somorjai Ilonával azaz Miss Bee-vel énekelek!

Popper Péter Somorjai Bee1986 óta élek Budapesten, két lányom és két fiam van. Hobbim a sport, amit rendszeresen űzök, kedvelem a jó borokat és a kellemes szivart. Szeretek utazni, Európában talán Prágában jártam legtöbbször, nagyon kedvelem a várost. A tenger a nagy szerelem, valamifajta kötődésem van a vízhez, imádom a folyókat, tavakat is. Napfüggő vagyok, fontos számomra a fény és az árnyék. 1995-től 2008-ig vezettem a DiBieM Grafikai ügynökséget, a Plazma Média alapítója és tulajdonosa voltam, a hazai innovatív indoor média területén.Tanultam alternatív pszichológiát, érdekelnek az ezoterikus könyvek, foglalkoztat a feng shui. 2012-15 között vezettem a Van Egy Hely életenergia központot.

Popper PéterArs poetica:

Fura világban élünk, és kicsit megváltozott minden, de hiszem és vallom, hogy Mi magunk képesek vagyunk ezen javítani, ha a saját környezetünkben betartjuk a megfelelő erkölcsi, etikai határokat, szeretetben élünk és próbáljuk rendezni, rendszerezni dolgainkat, és ez kihat és tovább gyűrűz - mint folyóba vetett kő a tágabb környezetünkre is - és ekkor mi már tettünk valamit egy jobb világért. Ne másra várjunk, hogy tegyen valamit, hanem mi magunk tegyünk. Ne mástól várjuk a boldogságunkat, hanem magunkban keressük azt. Az első lépést nekünk kell megtenni, nem a másikra várni. Én így gondolkodom és így próbálok élni, még ha néha nehéz is. Dalaimmal, zenémmel is ezt szeretném szolgálni.

Várok mindenkit szeretettel!! Popper Péter